28 februari 2023

Bolaget till Warner Music

Warner Music Sweden har slutit ett avtal med listtoppande gruppen Bolaget. Avtalet inkluderar såväl gruppens backkatalog som framtida utgivningar.

Bolaget från Falun har sedan starten 2019 streamat över 180 miljoner gånger med bland annat Kan inte gå, en låt som både sålt flerfaldig platina i Sverige samt blev utsedd till Årets låt 2022 av Sverigetopplistan.

Andreas Werling, A&R Warner Music, ligger bakom att Bolaget nu valt att skriva avtal med Warner. Han säger:

– Bolaget är en av Sveriges absolut största akter just nu, och det är med enorm glädje vi välkomnar dem till Warner Music. Det Bolaget har skapat med sin musik, sina fans och sitt driv, är något vi har djup respekt för. Att vi får möjligheten att fortsätta detta segertåg tillsammans med bandet är minst sagt ett privilegium. Något som inte hade varit möjligt utan Daniel Olsson och Pelle AnderssonDalaPop som varit en betydande del av processen.

Mark Fry, President Warner Music Nordics:

– Vi är otroligt stolta och glada över det förtroende vi fått från Bolaget. Att de väljer Warner för att bredda och förstärka sitt varumärke är något vi ska förvalta väl. Ser fram emot en spännande resa tillsammans.

Bolaget är Adam Bergestål, Gustav Jörgensen, Oliver Norqvist och William Ahlborg.

www.bolagetrecords.se

https://www.instagram.com/bolagetrecords/

Lars Nylin