20 februari 2023

Melodifestivalen: Marcus & Martinus och Paul Rey till final

Marcus & Martinus och låten Air tog hem flest röster i Melodifestivalens tredje tävling och går därmed direkt til final. Efter den andra röstningsomgången tog sig även melloveteranen Paul Rey till finalen, med låten Royals.

De norska bröderna Marcus & Martinus gick förra året över från Universal Music i Norge till den svenska avdelningen. Låten Air har de skrivit tillsammans med Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb och buzzen är att den har chans på segern öven i finalen.

Pau Rey har varit i Melodifestivalens final två gånger tidigare, 2020 och 2021 med låtarna Talking In My Sleep respektive The Missing Piece 2021. Nu blir det alltså en tredje gång, med låten Royals som han skrivit tillsammans med Dino Medanhodzic, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och LIAMOO.

Resultat deltävling 3, Lidköping:

Final

Air – Marcus & Martinus
Låtskrivare: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb, Marcus Gunnarsen, Martinus Gunnarsen

Royals – Paul Rey
Låtskrivare: Dino Medanhodzic, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, LIAMOO, Paul Rey

Semifinal

Släpp alla sorger – Nordman
Låtskrivare: Jimmy Jansson, Thomas G:son

For The Show – Melanie Wehbe
Låtskrivare: David Lindgren Zacharias, Herman Gardarfve, Melanie Wehbe

Christel Valsinger