6 februari 2023

Grammy till Magnus Lindgren

Den svenske jazzmusikern Magnus Lindgren vann under söndagen en Grammy i kategorin ”bästa arrangemang i en instrumental produktion” tillsammans med John Beasley och SWR Big Band. Grammyn fick de för låten ”Scrapple From The Apple” på albumet ”Bird Lives”. Övriga nominerade svenskar blev utan pris.

Saxofonisten, klarinettisten och flöjtisten Magnus Lindgren var tillsammans med John Beasley och SWR Big Band nominerad även i kategorin ”Best Large Jazz Ensemble Album” för albumet Bird Lives, som är ett omarrangemang av jazzlegendaren Charlie Parkers projekt Bird with strings.

Flera svenska artister var nominerade till Grammygalan, men blev utan priser. ABBA hade chans i fyra kategorier (”Album of the year”, ”Best pop vocal album”,”Best pop duo/group performance” och ”Record of the year”), medan Ghost och Snoh Aalegra var nominerade i en kategori vardera (”Best metal performance”  respektive ”Best r&b performance”).

Christel Valsinger