25 januari 2023

Björn Dixgård till Razzia/Sony

Björn Dixgård från Mando Diao har som soloartist skrivit ett avtal med Razzia/Sony. Första singeln är ledmotiv till Viaplay-serien Limbo och släpps 12/2. 

Björn Dixgård, känd och hyllad som frontfigur i Mando Diao, har skrivit avtal med Razzia/Sony Music och kommer nu att släppa solomaterial. Första singeln Higher är ledmotiv till Viaplays dramaserie Limbo med premiär den 12/2. Under året kommer fler singlar och framöver släpps Björns soloalbum.

Dixgård växte upp i Borlänge och blev som ung djupt influerad av brittisk och amerikansk rock’n’roll med artister såsom The Rolling Stones, The Beatles, The Strokes och Oasis. I början av 2000-talet startades Mando Diao som genom åren skördat stora internationella framgångar och har tagit bandet ut på världsturnéer.

I ett pressmeddelande skriver Razzia/Sony:

”Mångsidigheten i Björns låtskrivande kan höras i Mando Diaos verk, inte minst som tydligast när bandet släppte albumet Infruset då de gick från punkig energisk rock’n’roll till mer avskalat melodiskt sound. Att experimentera med organiska live ljud gav utrymme för ännu mer utforskande. Med hans solomaterial skalar Björn av och låter musiken utvecklas organiskt i ett öppet, intimt sound. Under året kommer mer musik från Björn Dixgård släppas.”

Lars Nylin