10 januari 2023

Svenskar bakom låten till Handbolls-VM

De svenska låtskrivarna Jade Ell och Joakim Buddee ligger bakom ”Stick Together”, som är den officiella låten till Handbolls-VM i Sverige och Polen som startar den 10 januari. Låten framförs av den polska artisten Alicja Szemplińska.

Låtens titel Stick Together är även slogan för hela mästerskapet och handlar om den styrka man besitter själv – men också är en del av i ett team som jobbar mot samma mål. Jade Ell och producenten Joakim Buddee har tillsammans med Alicja Szemplińska (Universal Polska) skapat låten, som kommer att framföras i samband med invigningen av mästerskapen i Katowice i Polen och vid finalen i Tele2 Arena i Stockholm den 29:e januari.

Artisten Alicja Szemplińska har bl.a vunnit The Voice Poland 2019, då bara 17 år gammal. Hon vann sedan den polska uttagningen till Eurovision Song Contest och fick representera Polen med låten Empires i Rotterdam, Nederländerna 2020.

Christel Valsinger