14 november 2022

Victor Crone i förlagsavtal med BMG

Victor Crone har skrivit ett globalt förlagsavtal med BMG, hans första någonsin. Crone som har mer än 200 miljoner streams i sitt namn, klättrar just nu på Sveriges radiolista med sin senaste singel Wind In My Sails .

Victor Crone representerade Estland vid finalen av Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv med låten Storm. Året efter gick han till final i Melodifestivalen med Troubled Waters.

Hans album This Can’t Be Love innehåller samarbeten med kända DJ-producenter såsom  Tungevaag & Raaban (Take Me Away), K-391 (Lonely World) och Syn Cole (Made Of) .

Förlagsavtalet med BMG blir hans första någonsin.

”Det var viktigt för mig att gå samman med ett team som delar min kreativa vision och passion och hela BMG-teamet har definitivt gjort det. Jag är så glad över att bli en del av BMG och exalterad över allt som kommer”, säger Victor Crone i ett pressmeddelande.

Linnéa Berg, BMG, head of A&R Scandinavia:

”Det är en ära att få arbeta med Victor Crone och vi är mycket glada över att han valde BMG som sitt första förlag. Han är en av Sveriges mest älskade artister och låtskrivare och vi kan inte vänta på att få följa med honom på nästa steg i hans karriär.”

Victor Crone ansluter till BMG:s roster av låtskrivare och artister som bl a inkluderar Ola Svensson, Robin Kadir, Amanda Alexander och Jim Ouma.

Christel Valsinger

Foto: BMG. Fr v: Bosse Lundqvist (TMB), Victor Crone, Linnéa Berg (BMG), Olle Rönnbäck (BMG)