25 juli 2022

Stockholms Kulturfestival fyller på med mer hiphop

Tre nya artister är klara för Stockholms Kulturfestival. Grammisvinnande A36 och Imenella samt det nya löftet GAS.

Stockholms Kulturfestival arrangeras 17 till 21 augusti nära Kungliga slottet och strömmen i Stockholm. Festivalens sex områden är Kungsträdgården, Skeppsbron, Gustav Adolfs torg, Karl XII:s torg, Sergels torg och Norrbro. Festivalen har fri entré rakt genom och arrangeras av Stockholms stads kulturförvaltning, Evenemangsavdelningen.

Så här presenteras nyheterna i ett pressmeddelande:

A36

Ingen kan ha undgått förra årets monsterhit ”Samma gamla vanliga” – låten som tog Skandinavien med storm med över 50 miljoner streams på Spotify. Genom ett unikt sound med influenser från fransk hiphop har den Göteborgsbaserade hitmaskinen A36 på bara två år lyckats bli en av Sveriges mest spelade artister. Sedan genombrottet 2020 har A36 bland annat hunnit med att samarbeta med artister som Aden, Jireel, Macky och Ricky Rich och vinna en Grammis för Årets nykomling. På det efterlängtade debutalbumet ”Area 36” imponerar stjärnskottet med ett ännu bredare register i hits som ”Motorola” och ”BLOCK”. Det är inte konstigt att A36 är namnet på allas läppar!

A36, Gustav Adolfs torg, 19 augusti, klockan 17.00

Imenella

Fyra år efter genombrottet med hiten ”Chagga” är Grammisvinnaren Imenella tillbaka med ett nytt och mognare sound. Debutalbumet ”Gemini” som släpptes tidigare i år har inslag av pop, dancehall, R & B och drilltrummor som går som en röd tråd genom skivan. I personliga och direkta låtar om kärlek, frustration över musikindustrin och lärdomar som kändisskapet fört med sig visar Imenella en ny sårbarhet. Med unik scennärvaro och maxade dansrutiner gör Imenella det här till en kväll du inte vill missa!

Imenella, Gustav Adolfs torg, 20 augusti, klockan 18.00

 

GAS

EP-aktuella artisten GAS har rötterna i hiphop och R & B och under festivalen bjuder han in till en konsert som du sent kommer att glömma! GAS utlovar en spelning med både gamla och nya låtar och riktigt bra vibes! Med sig på scenen har han gästartisten PABI och dj Braminho. GAS musikaliska resa började för fem år sedan i en källarstudio i Åmål, men snart gick flyttlasset till Stockholm där han fokuserar på att förverkliga sina musikdrömmar. På alldeles färska EP: n ”20XX” lyfter GAS fram ett nytt sound som sticker ut på den svenska musikscenen. Inspirationen är internationell och drivet är att alltid utmana sig själv och att göra musik som lyfter den svenska scenen

GAS, Skeppsbron, 17 augusti, klockan 15.00

Lars Nylin