13 juli 2022

4 Snabba: Fredrik Thomander, Palma Music Studios

Fredrik Thomander och Palma Music Studios bjuder in icke-professionella musiker till rock-camp i samband med inspelningen av Electric Boys nästa album. På MI blev vi nyfikna på hur det kommer att fungera.

Låtskrivarcamp arrangeras titt som tätt men rock-camp hör man mer sällan talas om. Hur föddes idén? 

– Jag har tänkt att det vore kul att kombinera vad vi gör i Palma Music Studios till ett event, för en publik som inte är våra vanliga studiokunder. Låtskrivarcamp gör vi ofta, men liverummet används då mest som en aula. Mindre konserter har vi också ibland, en av dem blev bl.a. Jakob Hellmans senaste skiva Live Från Palma. Sen har jag ju kört musikkurser online senaste tiden (tidigare artikel i MI här), och tänkt att det är dags att hålla dem här i studion. När Electric Boys hörde av sig och ville spela in sin nya skiva här, så föll bitarna på plats. Palma Rock Camp blir en möjlighet för icke-professionella musiker och rockälskare att få en unik upplevelse, som gör att vi kan erbjuda bandet en bra deal och studion utnyttjas till 100%. Alla vinner i slutändan, vilket alltid är kul.

Hur kommer det att fungera?

– Runt 18 personer kommer att checka in i studion den 19:e oktober. De får lära sig hur man spelar in ett rockband, jag kommer att hålla workshops om låtskriveri/produktion och deltagarna får jamma och spela in. Det kommer inte ställas massa krav på att man ska skriva färdiga hits eller så, det blir mer ett Gröna Lund för dom som tycker det vore kul att nörda loss i en stor studio. Vi kommer bl.a. ha en rifftävling, där Electric Boys är domare och spelar in vinnar-riffet. Sista dagen kommer bandet och börjar spela in sin nya skiva och kör en konsert i studion för deltagarna.

Vem kan anmäla sig? Hela band, eller enskilda musiker?

– De som anmält sig hittills är enskilda personer som spelar något instrument, men alla är välkomna. Först till kvarn.

Vad har du mer på gång framöver? 

– Just nu varvar jag lite semester med filmljud-inspelningar. ADR/voice-over har blivit en stor grej för oss då många internationella skådespelare bor på Mallorca. Sen släpper vi en låt med Nils Landgren i slutet av juli, som är en drömgrej för min studiokompanjon Johan Lundgren. Kurserna återkommer i höst och såklart en massa inspelningar. Kanske blir det fler Palma Rock Camps också, det känns som starten på något kul!

Mer info om campet här.

Christel Valsinger