29 juni 2022

Anette Hökengren går i pension – en hyllning från Sony Music Publishing

Den här veckan är en speciell vecka för oss på Sony Music Publishing; på torsdag den 30:e juni, går vår General Manager Anette ”Nettan” Hökengren i pension. Och ord är inte tillräckliga för att beskriva hur viktig Nettan har varit för vårt team, vårt bolag och den svenska musikförlagsbranschen.

Nettan startade sin fantastiska karriär i musikbranschen 1981 på CBS Records i Mariehäll. 1984 tog hon klivet över till förlagssidan då hon började på CBS Songs. Hon har sedan dess varit trogen vårt bolag genom hela resan; CBS som blir uppköpt av SBK Songs, som blir till EMI Publishing. Hon är med och startar upp Sony Music Publishing 1993, som sedan blir Sony/ATV, vidare till uppköpet av EMI Music Publishing 2012 och som till sist leder oss fram till där vi är nu; Sony Music Publishing igen. Med Nettan som General Manager sedan 2016.

Och varken jag eller vi skulle ha varit där vi är, utan henne.

Med hennes unika branschkunskap och förlagsexpertis kombinerat med ett enormt driv och en tjurig vinnarskalle, och med ett ständigt fokus på bolagets och teamets bästa, så har Nettan varit ovärderlig för oss. Och hon har varit en av de absolut viktigaste faktorerna i vår utveckling, genom hela resan och speciellt de senaste åren.

Hon har också under många år representerat oss i såväl Musikförläggarnas som Stims styrelse. När Nettan nu går i pension, så blir vi ett annat team och ett annat bolag.

Det är slutet på en era för oss – en era som vi är djupt tacksamma för.

Nettan. Som chef och kollega så blir du otroligt saknad. Men kompisar kommer vi alltid att vara!

Ett enormt tack för allt du har gjort för oss, för allt du har lärt oss – och för att du är du.

Johnny & teamet på Sony Music Publishing