Musikbolag 20 juni 2022

Grandi – första kontrakteringen till Lalehs label

I februari meddelade Laleh att hon startar en egen skivetikett – Palang – uppbackad av Universal Music. Första artisten ut, efter henne själv, är singelaktuella Grandi.

Grandi består av låtskrivarna och producenterna Elsa Levahn och Stella Ringdahl som träffades på låtskrivarutbildningen Musikmakarna. Efter ett par år i studion debuterar de nu med singeln Everyone, som ges ut på Lalehs nystartade label Palang.

Duon fick kontakt med Laleh för två år sedan och det som började som ett mentorskap blev till slut en kontraktering.
”Artister är lite som idrottare, man satsar och tränar de första tio åren och sen kanske det går bra till slut. Tanken är att göra den resan lite lättare för nästa generation artister och producenter, jag vill skapa en kreativ atmosfär där alla kan känna sig trygga och passa in. Det är deras driv som sätter gränserna, mottot är att göra hits, fast på vårt egna sätt”, säger Laleh i ett pressmeddelande.

Everyone är en låt som bottnar vänskap och syskonskap, berättar Elsa Levahn och Stella Ringdahl:

”Den roligaste stunden i studion är när vi skrivit en peppig och upplyftande rad om vänskap, inte kärlek som gör ont. Vi vill att dem som lyssnar på vår musik ska känna en genuin och ärlig energiinjektion. En dröm är att vår musik ska kännas som den kompisen som tycker man är bäst i alla situationer, att den som lyssnar får känna sig hoppfull, fri, inspirerad och empowered. Lyckas vi förmedla den känslan har vi lyckats!”

Christel Valsinger