7 juni 2022

Sverigetopplistan: Ed Sheeran tillbaka i topp, Joakim Bergs starka solostart

Ed Sheeran återvänder till ettan på Sverigetopplistan med 2Step (feat 1Cuz) [Atlantic/Warner]. Joakim Berg är ny etta på albumlistan med Jag fortsätter glömma [Universal/Universal].

Veckans lista är relativt stabil i toppskiktet. Men inom detta syns ett antal rubrikvänliga rörelser. Det har blivit flitigt uppmärksammat när Kate Bush fått en mäktig retrohit med Running Up That Hill [Parlophone/Warner] efter att den förekommit i Netflixserien Stranger Things. Det syns även på Sverigetopplistan där den går in som 17. För övrigt exakt samma nivå som den nådde i första rundan 1985.

Men faktum är att en retrohit med Ted Gärdestad övertrumfar Bush denna vecka. Jag ska fånga en ängel [Polar/Universal] går från 15 till 9, här är det TV-serien Clark – och bra reaktion på TikTok – som driver det nya intresset i låten från 1973.

Även veckans bästa nykomling har en retrotouch. Zara Larsson går in som 16 med ABBA-covern Lay All Your Love On Me – Spotify Singles [Ten/Sony].

Bäst placerade spår från Joakim Bergs album är Aniara som 20, sedan radar samtliga spår upp sig genom topp 100.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin