7 juni 2022

Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson tar över Melodikrysset

Förra veckan meddelade Anders Eldemann att han slutar med Melodikrysset i P4 efter 26 år. Nu är ersättarna officiella. Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson tar över från hösten. 

Programledaren Annika Jankell och musikjournalisten och programledaren Anna Charlotta Gunnarson blir de nya programledarna för Melodikrysset i P4. Gunnarson  har ett lång förflutet som musikjournalist bakom sig med radioserier som Pop och politik och har även varit juryordförande för Swedish Music Hall of Fame. Jankell har varit programledare för bland annat Listan, Nyhetsmorgon och Svensktoppen i P4.

– Melodikrysset är familjeunderhållning och alla ska kunna vara med. Tricket är att kryssa mellan olika genrer, det är en utmaning, säger Annika Jankell till SVT Kulturnyheterna.

Eldemann sänder sista program på midsommardagen den 25 juni. Melodikrysset började sändas 1965.

– Programmet är en sådan institution jag följde det själv med mina föräldrar innan jag själv blev programledare. Allt annat ändras i samhället, det är skönt med något som är beständigt, sa  Eldeman till SVT i samband med att han slutar.

Om det nya programmet säger Gunnarson:

– Det ska vara Melodikrysset som det alltid har låtit fast med en twist kanske.

Micke Cederberg kommer att vikariera som programledare efter Anders Eldeman från 2 juli till 20 augusti då Gunnarson och Jankell börjar. Första programmet gör de tillsammans men kommer sedan att leda varsitt program varannan vecka.

Lars Nylin

Foto: Mathias Ahlm, SR