3 december 2021

Ingen P3 Guld-gala i januari

Det blir ingen P3 Guld-gala i januari. Mot bakgrund av det förändrade coronaläget har Sveriges Radio beslutat att skjuta på galan som skulle ha genomförts i Radiohuset i Stockholm. 

Den 22 januari 2022 hade Sveriges Radio planerat att genomföra P3 Guld-galan i Radiohuset i Stockholm. Det förändrade coronaläget i samhället gör nu att Sveriges Radio bedömer att galan inte går att genomföra på plats på Radiohuset utan att riskera den dagliga verksamheten.

– Det känns väldigt tråkigt att behöva ta det här beslutet, vi ville verkligen fira 20-årsjubileum i januari hemma i vårt eget hus för första gången. Men i nuläget måste vi hantera evenemang och besök, både internt och externt med högsta försiktighet för att säkerställa den dagliga verksamheten inne i Radiohuset, säger Pia Kalischer, ansvarig för Sveriges Radios evenemangsverksamhet.

– Vi kommer nu att försöka planera om P3 Gulds 20-års jubileum till en tidpunkt längre fram. Vi har behövt ställa om evenemang förr och jag är övertygad om att vi kommer att hitta ett sätt att gå vidare. Exakt när och var det blir ber vi att få återkomma med, fortsätter Kalischer i ett pressmeddelande.

Lars Nylin