30 november 2021

Långfilm om Gyllene Tider

Det nordiska dramaproduktionsbolaget NEVIS har säkrat ett avtal med Gyllene Tider om att göra en långfilm och en TV-serie baserad på bandets resa till framgång.

Efter att ha tagit Sverige med storm från slutet av 1970-talet bröt Gyllene Tider upp 1984. Per Gessle formade sedan Roxette med Marie Fredriksson och gjorde succé över världen.

Långfilmen om Gyllene Tider utvecklas i fullt samarbete med bandet och blir enligt ett pressmeddelande ”en varm feelgood-historia om vänskap och om att bli vuxen i rampljusets sken.” Manuset skrivs av Pernilla Oljelund (Fröken Frimans krig, Wallander, Vår tid är nu) och inspelningsstarten blir 2022. Producenter på NEVIS är Anni Faurbye Fernandez, Moa Westeson och Cindy Hanson.

Per Gessle säger i pressmeddelandet:

”Vi var som vilka unga killar som helst i en småstad, med stora drömmar och musik som passion. Vi inspirerades av den tidens popmusik och vi blev vänner för livet i replokalen där vi mer eller mindre växte upp tillsammans. Alla år med Gyllene Tider har förändrat våra liv fundamentalt och det verkar som att publiken som vuxit upp med oss fortfarande är lika passionerade. Att få samarbeta och följa den här produktionen ska bli oerhört spännande.”

Moa Westeson, producent på NEVIS säger:

“Vi har länge drömt om att få skapa ett drama av denna fina historia om legendariska Gyllene Tider och vi är så exalterade över att ge publiken en feel-good film som hyllar musik och vänskap och som återupplivar det glada 80-talet.”

Lars Nylin

Foto Cale Bengtsson