30 november 2021

Gerd i avtal med Luger

Många på plats vid Musikförläggarnas pris nyligen imponerades av nykomlingen Gerd – som inledde galan. Nu har Karlstadexporten skrivit ett avtal med Luger. 

GERD debuterade nyligen med singeln Lies For A Liar som blivit hyllad av kritiker både här hemma och internationellt. Låten premiärspelades på Apple Music Radio 1 av Zane Lowe, som beskrev henne som ”en unik sammansvetsning av Lana Del Rey, Lorde, Adele and Billie Eilish.” Sedan dess har GERD fått global support av tjänsten, med mer än 30 spellistor i över 150 länder.

– Det känns så himla kul att jobba med Luger så tidigt i min karriär. De har en otrolig roster med artister som jag tycker väldigt mycket om – det känns som the perfect match! Jag ser fram emot allt spännande vi kommer att hitta på tillsammans i framtiden, säger GERD.

– Så fort vi pratade med Ola Broquist (Luger – MI:s anmärkning) var det solklart för oss att han och teamet förstod vår vision med GERD. Hon har en enorm scennärvaro och vi ser fram emot att skapa fantastiska konsertupplevelser för fans runtom i landet tillsammans med Luger, säger Rebin ’Rebstar’ Shah, manager för GERD.

– Vi är fruktansvärt glada över att vara med på tåget. GERDs musik är fantastisk, det är hon och hennes team också, säger Luger-teamet i ett pressmeddelande.

Efter det storslagna liveframträdandet på Musikförläggarnas pris tidigare i november är GERD bokad till Avicii Arena för Together For A Better Day’den 1/12 tillsammans med Sveriges artistelit för att uppmärksamma ungas psykiska hälsa.

Den 6/12 åker hon vidare till Washington D.C för att debutera live i USA på en gala för amerikanska Nobelpristagare. På grund av pandemin kommer Nobelgalan i år ordnas med prisceremoni och galamiddag i länderna där pristagarna bor. Gästerna är Nobelpristagare, USA:s administration, senatorer, domarna i Högsta domstolen, kongressledamöter, opinionsbildare.

Lars Nylin

Foto Amanda Nilsson