23 november 2021

Sandro Cavazza lägger ner artistkarriären

Sandro Cavazza meddelar att han lämnar artistkarriären. Anledningen är delar av artistskapet som han inte trivs med, såsom sociala medier och konkurrensen. Nästa år släpper han de sista låtarna som artist och ger en avskedskonsert på Cirkus i Stockholm en 13 april. 

Med sina samarbeten med Avicii, Kygo och Lost Frequences samt egna hits som High With Somebody, Lean On Me, Love To Lose och Enemy har Sandra Cavazza samlat mer än 3,5 miljarder streams och en stor publik. Han har gjort flera utsålda konserter runt om i Sverige och hyllats för sin närvaro och talang på scen. Med alla dessa meriter i bagaget väljer han nu att trycka på stoppknappen.

”Till alla mina fans – jag vill dela nyheten med alla er att jag har beslutat att det är dags för mig att ta ett steg tillbaka från min artistkarriär. Det har inte varit ett lätt beslut och det kanske kommer så en chock för några av er, men att återvända till mina rötter som låtskrivare känns som ett naturligt steg i mitt liv. Som ett sätt att avsluta det här kapitlet, vill jag ge er några nya låtar och en sista konsert i Stockholm i vår – det blir ett firande av den artistkarriär jag har haft och som bara har varit möjlig tack vare ert stöd. Jag är för evigt tacksam för var och en av er som har följt min resa och lyssnat till min musik. Från djupet av mitt hjärta, tack så mycket”, säger han  i ett pressmeddelande.

I en video på Youtube fortsätter han:

”Jag är jättestolt över vad jag åstadkommit som artist, men jag har även sett baksidorna av detta jobb. Jag gillar delar av det, men vissa delar som sociala medier, konkurrensen och att vara i centrum gör mig inte lycklig. Så jag måste säga stopp.” 

Sandro Cavazza kommer dock att fortsätta att skriva låtar för andra artister.

Christel Valsinger