Nyheter 15 november 2021

Nu släpps biografin om Avicii

I dag släpptes Tim – biografin om Avicii av Hans Mosesson, som har intervjuat ett stort antal människor runt Tim Bergling – dock inte Aviciis manager Arasah Pournouri.

I en intervju för TT säger författaren och journalisten Hans Mosesson om huvudtemat mental ohälsa:

– Det som har varit betryggande för mig var att Tim själv ville diskutera de här stora frågorna. Han var absolut en privat person, men han hade också en idealistisk sida. Allt som han hade lärt sig om destruktiva tankemönster och hur man bryter dem ville han att världen skulle få veta, för att vara med i hans resa.

I samband med Berglings självmord uppmärksammades återigen dokumentären Avicii: True Stories. Hos vissa målades det intensiva turnerandet och press från de Avicii jobbade med som orsaker till Tim Berglings psykiska ohälsa. Mosesson vill nyansera den bilden, han fortsätter till TT:

– Jag fick tidigt i processen syn på att alla som på riktigt kände Tim vet att han hade haft oro och ångest långt innan han blev Avicii. Det här var en kille med ett stort allvar i sig, som bitvis har svårt med sociala situationer, stora sammanhang och fester.

Aviciis manager Arash Pournouri tillhör inte de som ställt upp för en intervju.

Tim – biografin om Avicii ges ut av Albert Bonniers Förlag. ’

Lars Nylin