Nyheter 15 november 2021

Annika Norlin får Karin Boye-priset 2021

Annika Norlin har fått Karin Boye-priset för 2021. 

Annika ”Säkert!” Norlin bokdebuterade förra året med novellsamlingen Jag ser allt du gör. Nu får hon Huddinge kommuns litterära pris till minne av Karin Boye.

– Jag är superstolt över att ens få bli påtänkt till ett pris i Karin Boyes anda. Jag har ingen aning om hur mycket det märks för andra, men jag själv vet hur mycket Karin Boye har betytt för mig som skribent. Sextonåriga Annika med sin tummade Karin Boye-samling och Boye-citat på väggarna hade exploderat av glädje om hon vetat detta, säger Annika Norlin i ett pressmeddelande..

Huddinge kommuns litterära pris till minne av Karin Boye delas ut till författare som utkommit med verk i Karin Boyes anda inom de två föregående åren. Priset är ett samarbete mellan Huddinge kommun och Karin Boyes litterära sällskap. Det är 22:a gången priset delas ut och prissumman är på 25 000 kronor.

Annika Norlin är som artist under eget namn aktuell med singeln Hydra/Pengar. Senaste utgivningen som Säkert! är albumet Däggdjur från 2017.

Lars Nylin

Foto Elin Berge