1 november 2021

Lisa Nilsson gestaltar Mariah Carey i ljudbok

Den 3 november släpps Mariah Careys självbiografi på svenska. Berättelsen kommer också som ljudbok, inläst av Lisa Nilsson, som gör debut som ljudboksinläsare.

– Jag upptäckte att vi hade mer gemensamt än jag trodde och jag blev starkt berörd när jag gick in i hennes bitvis omskakande livsberättelse. Att läsa in någons memoarer är lite av skådespeleri, att ikläda sig en roll. Jag har försökt att få den svenska texten att ändå kännas hon, att inte stå i vägen för hennes uttryck, men samtidigt läsa den som om det var min egen historia, säger Lisa Nilsson.

Sångerska, låtskrivare och musikproducenten Mariah Carey har haft fler amerikanska listettor än någon annan soloartist. Hon har  sålt över tvåhundra miljoner album och låten All I Want for Christmas Is You från 1994 är en av tidernas bäst säljande singlar – och toppar fortfarande listorna kring jul.

I sin självbiografi berättar hon om resan från en uppväxt kantad av våld och fattigdom fram till dagens framgångar. Hon gör nedslag i allt från karriärens höjdpunkter till erfarenheter av rasism, från den starka tron till kvävande äktenskap och skivbolag.

Mitt liv som Mariah Carey är skriven tillsammans med skribenten och aktivisten Michaela Angela Davis och ges i Sverige ut på Bokförlaget Forum.

Christel Valsinger