13 oktober 2021

Robyn och Karin Dreijer på Pitchforks lista över viktigaste artisterna

Robyn och Karin Dreijer (The Knife, Feber Ray) tillhör de 50 viktigaste artisterna som varit aktiva under de senaste 25 åren. Det slår den amerikansk musiksajten Pitchfork fast i en lista, framtagen av sajtens skribenter.

Musiksajten Pitchfork fyller 25 år i år och det firar man bland annat genom att göra en lista över de artister som man anser ha varit viktigast under sajtens historia. 200 artister kvalar in och 50 av dem utses dessutom till ”ikoner”, vilket innebär att de anses ha haft en påverkan på musik som förändrat den för evigt. Det är bland dessa 50 som Robyn och Karin  Dreijer kvalar in.

På 50-listan har de sällskap av artister som Beyoncé, Björk, Daft Punk, Drake, Kanye West och Rihanna.

Hela listan och motiveringar finns här.

Christel Valsinger