30 augusti 2021

Frida Wistrand till Ingrooves, nya avtal med Despotz och Ninetone

Plattformen Ingrooves öppnade Sverigekontor förra året. Nu har man anställt Frida Wistrand (bilden) som Label Development Manager och meddelar även förlängt avtal med Despotz Records respektive nytt avtal med Ninetone Records.

Ingrooves Music Group är en världsledande global distributions- och marknadsföringsplattform för oberoende skivbolag som i februari 2020 öppnade sitt Sverigekontor.

Nyligen anställde bolaget Frida Wistrand som Label Development Manager. Wistrand kommer senast från Amuse där det huvudsakliga fokuset låg kring artistutveckling och rollen som Key Account Manager. Hon rapporterar till Daniel “Tive” Tivemark, Country Manager, som kom från Spotify i början av 2020.

-Frida kommer in med erfarenhet av musikdistribution, kunskap och passion för musik med fokus på att hjälpa våra label partners att växa både lokalt men även att hitta nya möjligheter för sina artister och växa som bolag i nya marknader världen över. Frida kommer jobba nära vårt globala team av musik- och marketingexperter. Vi är väldigt glada att Frida har valt att börja hos oss på Ingrooves, säger Tive i ett pressmeddelande.

-Jag ser fram emot att få arbeta med en otrolig roster av labels och artister och introducera dem för Ingrooves tjänster och lösningar som är en klass för sig. Ingrooves har ett fantastiskt rykte när det kommer till att arbeta med labels och skapa sätt för dem att växa och frodas i dagens dynamiska musikbransch. Jag kunde inte vara mer peppad på att ansluta till Tives och hela Ingrooves team,  kommenterar Frida Wistrand.

Ingrooves har fler nyheter:

Som MI tidigare rapporterat om påbörjade Ingrooves och Despotz ett samarbete under första halvan av 2020 men redan nu, dryga året senare, har man kommit överens om ett flerårigt förlängningsavtal.

-Jag var extremt glad när Despotz valde att börja samarbeta med Ingrooves men är ännu gladare nu när jag vet att vi kommer få jobba tillsammans i flera flera år till. Despotz är en sådan naturkraft inom den svenska indiescenen och oavsett genre eller typ av artist man jobbar med så vill man alltid framåt och hitta nya vägar och möjligheter för sina artister, säger Tive.

-Vi bytte distribution till Ingrooves för nästan exakt ett år sedan och har trivts hur bra som helst med Tive och co. Samtidigt har vi sett vår största procentuella omsättningsökning någonsin under det här året och när det var dags att titta på en fortsättning så tvekade vi inte en sekund på att förlänga, låter Despotzgrundarna Ömer Akay och Carl-Marcus Gidlöf hälsa.

Ingrooves växande Sverigekontor gjorde också i maj klart med ett exklusivt distributionsavtal med Ninetone Records vars artistkatalog inkluderar bl.a. Joakim Lundell, KLARA, Oberg, Mattias Nordkvist och Tommy Nilsson.

-Jag är väldigt stolt att få jobba så nära Patrik Frisk och hans team på Ninetone. Det är otroligt imponerande hur de har byggt upp sitt företag till vad det är i dag och jag ser fram emot att tillsammans med Frida och Ingrooves få hjälpa Ninetone att växa som bolag ännu mer, säger Tive i pressmeddelandet.

-Vi på Ninetone har en spännande resa framför oss då vi under tio år utvecklat ett eget ”Artist-Development”-system där vi under året kommer utöka med ett antal A&R i ett flertal territorier. Att kunna göra detta tillsammans med Tive/Frida och deras team känns väldigt spännande och redan nu är supporten från Ingrooves en stor tillgång för oss, säger Patrik Frisk.

Lars Nylin