16 augusti 2021

”Lush Life” passerar en miljard

Lush Life med Zara Larsson har blivit den första låten med en svensk vokalist att passera en miljard streams på Spotify. 

Zara Larssson säger via Ten Music Group:

”Att låten jag hörde efter ett camp i TEN Studios för över 6 år sedan kom att bli en av min karriärs största hits var inget jag visste då. Jag kände att – det här är en jävla banger – och vilket kvitto på den känslan! Tack till alla som lyssnat och fortfarande lyssnar och tack till teamet bakom låten! Det betyder otroligt mycket för mig som artist att ha nått den här milstolpen för andra gången i mitt liv! Tack!”

Låten släpptes ursprungligen 5 juni 2015 och blev etta på Sverigetopplistan i augusti samma år. Writers är: Emanuel Abrahamsson, Linnea Södahl, Iman Hultén, Christoph Bauss, Markus Sepehrmanesh och Fridolin Wachter.

Låten har utöver miljarden på Spotify bl a nått 780 000 000 på YouTube.

Tidigare har Avicii nått miljardnivån med Wake Up och flera låtar på miljardlistan har svenska låtskrivare.

Lars Nylin