12 juli 2021

Sommar i P1 slår nytt poddrekord med artister i topp

Poddlyssningen av Sommar i P1 har redan slagit nya rekord med två musikartister i topp. Över 1,8 miljoner lyssnade på Sommar i P1 som podd under vecka 26 vilket innebär en ny högsta veckonivå för en podd på Poddindex. Benjamin Ingrosso, Niklas Strömstedt och författaren Denise Rudberg är de sommarvärdar som hittills poddats flest gånger.

Under sommaren är Sommar i P1 i särklass Sveriges största podd. Under vecka 26 lyssnade 1 870 000 på Sommar i P1 som podd vilket är en ökning med omkring 8 procent från motsvarande vecka förra året.

–Det är fantastiskt roligt att allt fler hittar till Sommar i P1 och väljer att lyssna på Sommarvärdarnas berättelser som podd. Det visar att vi även når en ny målgrupp med ett annat lyssnarbeteende, säger Bibi Rödöö, programchef.

Under vecka 26 lyssnade fler än 3,4 miljoner (*Poddindex veckoräckvidd) på poddar från Sveriges Radios hela utbud, vilket även innebär ett nytt rekord och en ökning med omkring 12 procent mot föregående år.

I Poddindex ingår poddar från Sveriges Radio, Acast, Bauer Media, Nordic Entertainment Group och Podspace.

Fotnot: Poddindex, veckoräckvidd, dvs antal unika enheter som startat/laddat ner minst något avsnitt (per aktör eller programtitel).

Lars Nylin

Foto: Mattias Ahlm, SR