12 juli 2021

Eric Wictor & Ellen Falkås (NEIMY) i avtal med Baggpipe Studios

Låtskrivar-duon Eric Wictor & Ellen Falkås har ingått samarbete med Baggpipe Studios i form av förlags- och managementavtal.
Tillsammans står duon bakom bl.a. artistprojektet NEIMY där de jobbat med DJ:s och artister som Wildstylez, Ivan Gough, Lucas Estrada, Noisecontrollers och Lulleaux. De medverkade även på multi-platinumsäljande Dancing in the Moonlight av Jubël feat. NEIMY som nådde plats 11 på The Official UK Singles Chart. Ellen och Erics releaser har streamats över 280 miljoner gånger på Spotify.
-Ellen och Eric har en unik stil och det känns väldigt kul att få vara med på deras resa, säger Jonna Lohi Peltola, Senior A&R / Creative Manager på Baggpipe Studios.
Eric Wictor (producent) och Ellen Falkås (topliner) träffades 2014 på en singer/songwriter-linje på Löftadalens folkhögskola, började arbeta tight som ett team 2017 och har gjort detta sedan dess. Det senaste halvåret har Eric och Ellen befunnit sig i Baggpipe Studios i Stockholm och arbetat med låtskrivare & artister som GIRLI, Littgloss, Lucas Estrada, Malou Prytz, Gift Blessing, K E M A L, SYLVE, Renaida med flera. De är även aktuella med NEIMY:s debut-EP Trust Your Gut som släpptes under våren 2021.
”Baggpipe har en härlig atmosfär med trevliga människor. Det ger en energi och bidrar till att kreativiteten flödar, vi är så peppade på att se vad vi kan åstadkomma tillsammans!” säger Eric Wictor och Ellen Falkås i ett pressmeddelande.
-Eric & Ellen håller en väldigt hög nivå och kompletterar varandra på ett väldigt snyggt sätt när det gäller deras texter och musik. Det känns väldigt inspirerande att få arbeta nära dem, fortsätter Hannes Harrysson, Consulting A&R på Baggpipe Studios.

Bilden från vänster: Jonna Lohi Peltola (Senior A&R / Creative Manager), Eric Wictor, Ellen Falkås, Hannes Harrysson (Consulting A&R).

Lars Nylin