27 april 2021

Svenskar bland Billboards International Power Player

När tidningen Billboard tagit ut sina ”International Power Player” för 2021 finns ett antal svensk och svenskkopplade namn med.

Billboard inleder sin listning med ett porträtt av den nyligen bortgångne branschlegenden Michael Gudinski på australiska Mushroom. Sedan följer en topp 100 där vissa får egna poster i listan medan andra ingår i mer av team, allt uppdelat på olika delar av branschen.

En som får en egen post är Ola SarsSoundtrack Your Brand. Andra svenska namn är Marie LindqvistASM Global (Lindqvist fanns tidigare hos Stockholm Live), Johnny Tennander på Sony Publishing, Johan Ekelund på Kobalt, Mia Nygren, VD för Spotify Latin America och Mark Fry, Stockholmsbaserad finländsk VD på Warner Music Nordics.

Bland Sverigekopplingar kan noteras att SoundCloud har flera namn med liksom nederländske André de Raaff, som nyligen köpte backkatalogen från svenska TEN.

Här finns hela listan:

https://bit.ly/3eCLyuf

Lars Nylin