Musikbolag 20 april 2021

Destiny till Sony Music Sverige

Sony Music Sverige har skrivit kontrakt med artisten Destiny, som tävlar för Malta i Eurovision Song Contest med segertippade Je Me Casse. Avtalet gäller samtliga länder utanför Malta.

Je Me Casse som tippats som ESC-vinnare på flera bettingsajter runt om i världen, har flera kopplingar till Sverige. Svenska creative directorn Sacha Jean-Baptiste har koreograferat numret tillsammans med Keisha Von Arnold, också från Sverige. Och bland låtskrivarna hittas förutom Amanuel Dermont och Pete Barringer även svenskarna Malin Christin och Nicklas Eklund.

Destiny påbörjade sin musikaliska karriär som 13-åring då hon vann Junior Eurovision och som 14-åring deltog hon i Britain’s Got Talent och fick beröm av välkända jurymedlemmen Simon Cowell.

Hon skulle tävlat för Malta redan förra året, eftersom den årliga vinnaren av X Factor på Malta får representera landet i ESC. Då satte pandemin som bekant stopp för tävlingen. Men Destiny plockade hem segern i X Factor även i år och får därför tävla i Rotterdam i maj.

Christel Valsinger