19 april 2021

Ingen Oscarsresa för Molly Sandén

Molly Sandén har nekats arbetstillstånd och kommer inte att kunna närvara vid Oscarsgalan i helgen. Men hon kommer ända att synas i TV-rutan.

Molly Sandéns låt Husavik från filmen Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga är som Musikindustrin rapporterat nominerad till en Oscarsstayett i kategorin Bästa originallåt. Låten som är en av flera svenska i filmen är skriven av Max ”Fatmax Gsus” Grahn, Rickard Göransson och Savan Kotecha.

Planen var att Sandén skulle uppträda på plats i Los Angeles på Oscars förgala, men hon nekades arbetstillstånd. TV-tittarna kommer dock ändå att få se henne. I helgen bandade hon en video i staden Húsavík på Island, tillsammans med 17 flickor från en lokal femteklass.

Oscarsgalan arrangeras nu på söndag 25 april och sänds på TV4, TV4 Play och C More.

Lars Nylin