30 mars 2021

Storsjöyran flyttas till 2022

Storsjöyran meddelar att den ansluter sig till festivaler som nu tvingas flytta fram ännu ett år. Nya datum blir 29-31/7 2022.

Arrangörerna i Östersund summerar i ett pressmeddelande:

”Under vintern har vi hoppats och trott att det ska gå att genomföra Storsjöyran i sommar. Men med hänsyn till rådande läge väljer vi nu istället att flytta festivalen till nästa år och lägga kraft på att planera tills dess. Vi är glada att redan nu kunna presentera datum för Storsjöyran 2022: 29-31 juli är det dags igen, med start för Krogstråket och Yranveckan 22 juli.”

Lars Winnerbäck har samtidigt meddelat att han flyttar sin turné till nästa sommar, inklusive spelningen på Yran. Även andra av de redan bokade artisterna kommer följa med till Storsjöyran 2022 men det även nya namn som presenteras inom kort.

– Det är fruktansvärt tråkigt att fatta det här beslutet, vi älskar verkligen att göra Yran tillsammans med alla besökare och efter att vi fick ställa in i ifjol har vi verkligen sett fram mot den här sommaren. Men nu är det som det är, väntan blir lite längre än vi hade hoppats men snart är vi samlade igen!, säger Storsjöyrans VD Andréa Wiktorsson.

Biljetter som köpts till Storsjöyran 2020 eller 2021 gäller till festivalen 2022, oavsett prishöjningar. Tvådagarsbiljetter köpta före maj 2020 gäller automatiskt som tredagarsbiljetter 2022. Köpta biljetter kommer att kunna återlösas, förutom serviceavgiften, fram till 1 juni 2021.

Lars Nylin