12 januari 2021

Moonbase Music i Göteborg ska hjälpa lokal talang nå ut internationellt

Låtskrivaren Jonas “MoonChild” Zekkari har under flera år haft framgångar på den japanska musikscenen. Nu startar han förlaget och musikbolaget Moonbase Music i Göteborg, med målet att hjälpa lokal musiktalang till en internationell marknad.

Jonas “MoonChild” Zekkarishar skrivit låtar åt bland andra japanska J Soul Brothers och hans musik har legat etta på både japanska och globala listor album- och singellistor. Nu startar han musikförlaget/musikbolaget Moonbase Music för att bidra till lokala utvecklingen i Göteborg och hjälpa lokala talanger att bli en del av det svenska musikundret utan att behöva flytta till Stockholm.

Moonbase Music sitter i lokaler i Majorna i Göteborg och kommer att erbjuda såväl publishing som produktion, management och studios. Bolaget eftersträvar ”en jämn fördelning av män och kvinnor, samt en bra etnisk mångfald bland skaparna”, enligt pressmeddelandet. Flera samarbetsprojekt och musik-camps är planerade framöver. Planen är också att upprätta samarbeten med musikskolor/-gymnasier runt om i Västra Götaland.

Christel Valsinger