4 december 2020

Sverigetopplistan: Lundell unik senior etta

Singellistan toppas för tredje veckan av Miriam Bryant och Yasin med Ge upp igen [Warner/Warner]. I övrigt är singellistan idel jul. På albumlistorna går Ulf Lundell direkt i topp med Telegram [Parlophone/Warner], unikt 2020 för en ”senior” svensk artist.

Glitter, glögg och allehanda genrer. Det här blev veckan när singellistan slutligt invaderades av julen. 16 av topp 20 är på jultema med Maria Carey som 2 med All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony], Wham! med Last Christmas [Epic/Sony] som 3 och Triad med Tänd ett ljus [Parlophone/Warner] som 5.

Förra veckans tvåa Newkid håller ställningarna hyfsat med nu en plats 4 för Starkare [Sony/Sony]. Men talande för jullåtarnas dominans är att man får gå till 34 och Dree Low/Einar med För stora namn [Top Class/Amuse] för att hitta första ”riktiga” nykomling.

Även Heatseeker har helgtema i topp, Pentatonix med Hallelujah [RCA/Sony].

På albumsidan toppar Ulf Lundell stora listan, den för fysisk försäljning och vinyllistan. Det var ett tag sedan en senior svensk artist regerade så kraftfullt på dessa tre listor.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin