16 november 2020

Cosmos Music Publishing i avtal med Kevin Fingier

Cosmos Music Publishing har skrivit avtal med den argentinske låtskrivaren, producenten och musikern Kevin Fingier. Fingier är förlagets första latinamerikanska kontraktering.

Kevin Fingier är en av grundarna av Buenos Aires Soul Club och har som DJ promotat northern soul och early reggae i Argentina i mer än tio år, skriver Cosmos Music Publishing i ett pressmeddelande. Som musiker och producent har han arbetat med reggae-legendarer som Derrick Harriott, Pat Kelly, The Cimarons och soulsångare som Gerri Granger.

Efter många år som DJ och främjare av soul- och modkulturen i Argentina bestämde Kevin sig för att börja styra sin karriär mot produktion och inspelning av vintage soul-, funk-, mod jazz- och R&B-skivor. För att uppnå detta startade han ett eget band som heter The Kevin Fingier Collective. 

Förra året släppte han också några nya verk med sitt argentinska band Los Aggrotones på skivbolaget Acid Jazz Records.

Christel Valsinger