22 oktober 2020

Ny showcasefestival flyttas fram

Premiären för showcasefestivalen och konferensen Future Echoes i Norrköping flyttas fram. Nya datum är 16-18 september 2021.

Festivalen, som innebär att Norrköping får en ny musikplattform, efter att Where’s the Music somnat in 2018, skulle ha ägt rum den 18-20 februari. MI skrev om det nya initiativet här.

– Det hade kunnat bli bra att vara en av de första aktörerna som kunde öppna året, inte minst då temat under de första utvecklingsåren fokuserar på rekonstruktionen av musikbranschen. Efter att ha följt utvecklingen av Covid 19-pandemin i höst finns det en stor osäkerhet kopplad till smittsäkerheten, även om det i teorin går att arrangera konferensdelen i vår, säger Peter Åstedt, från den ideella föreningen Discover Sensation, som driver festivalen.

Ändringen av datum gäller bara för 2021, året därpå ska festivalen äga rum i februari. Om nödvändigt genomförs den då helt digitalt.

Målet är att ha 100 band på 15 olika scener under premiäråret och 500 band från 40 länder har hittills hunnit anmäla intresse för att spela.

Christel Valsinger