15 oktober 2020

”Allt jag inte minns” prisad för bästa musik på Riagalan

Det blev tv-produktionen Allt jag inte minns och kompositören Lisa Montan (fd Holmqvist) som vann priset för ”Årets bästa musik i program/programidé (scripted)” på Riagalan under onsdagkvällen.

Riagalan hyllar kreatörer inom svensk TV-produktion och arrangeras av Film&TV-producenterna. Priset för ”bästa musik i program/programidé (scripted)” deals ut tillsammans med Musikförläggarna och Stim. Syftet med priset är att premiera den mest kreativa, och samtidigt självklara, användningen av upphovsrättsskyddad musik i svensk tv-produktion. Urvalet har utgått från de nominerade bidragen i ”Årets Program/Programidé scripted”.

Lisa Montan tog emot vinnarstatyetten tillsammans med produktionsbolaget Black Spark & Kärnfilm, från förra årets vinnare Irya Gmeyner under galan som livesändes från Cirkus.

Lisa Montan har en lång karriär i film- och tv-branschen bakom sig som scenograf och kostymör men har sedan 2014 främst valt att arbeta som kompositör. Hennes musik vann priset med motiveringen:

”I detta drama lyckas musiken förstärka och lyfta känslan mellan minnets bedrägliga begär och den verkligt nakna sanningen till en självklar och unik helhet. Med den klassiska musikens ljudrum och en samtida puls känns musiken kreativ och nyskapande med en ton som känslomässigt inte släpper taget.”

– Jag är så glad och hedrad att musiken i Allt jag inte minns fått det här priset, jag delar detta pris med Beata Gårdeler, Jonas Jansson, och alla instrumentalister som givit musiken liv, säger Lisa Montan i ett pressmeddelande från Musikförläggarna.

Nytt för i år var att statyetten som delades ut i denna priskategori hade lagts till en dirigentpinne i den klassiska ”Riahanden”.

Årets musikjury bestod av:
Patrik Sventelius, Senior Advisor Rightsholder Relations, Stim
Irya Gmeyner, Composer, singer & producer
Marit Woody, Operativ chef, Musikförläggarna
Daniel Edvardsson, Vice VD, Mastiff
Johan Nylander, Redigerare

Christel Valsinger