Nyheter 28 juli 2020

NBL Sound + Sing Along söker talanger

Hip-hopbolaget NBL Sound och karaokeappen Sing Along Official har slagit sig ihop i en talangtävling under namnet ”16 bars”. Aspirerande artister får sjunga eller rappa in egna texter till färdiga tracks av fem olika producenter. 

NBL Sound har bl a introducerat den P3 Guld- och Grammis-nominerade artisten Lamix. Till talangtävlingen ”16 bars” har de kontrakterat fem producenter som bidrar med två unika beats var till tävlingen. En av de medverkande producenterna är NBL:s medgrundare Pablo Paz som bla har producerat Lamix Hey Baby, som har streamats mer än 25 miljoner gånger.

Talangtävlingen sker i appen Sing Along Official och går ut på att artister sjunger och/eller rappar in egna texter och melodier över producenternas instrumentala musikbakgrunder. Tävlingen kommer att ske i appen under kollektionen 16 bars by NBLnation.

Första pris i tävlingen är en studioinspelning hos NBL och utgivning av låten med full marknadsföring. Vinnaren får även artist-coaching i studion från NBL:s grundare Pato Pooh. Vinnarna utses utifrån hur många likes och delningar de får på Sing Along Official samt genom en jury som består av teamen på både Sing Along och NBL Nation.

Mer om tävlingen här.

Christel Valsinger