14 juli 2020

Sony/ATV kontrakterar Linus Wiklund

Sony/ATV Music Publishing har skrivit ett exklusivt förlagsavtal med låtskrivaren och producenten Linus ”LotusIV” Wiklund. 

Linus Wiklund har haft stora internationella framgångar de senaste åren. Han fick sitt stora genombrott som låtskrivare med Avicii-singeln I Could Be The One, som var Aviciis första etta i UK. Han har sedan dess skrivit och producerat singlar med artister som Charli XCX, David Guetta, Clean Bandit, FutureTy Dolla $ign och Rita Ora.  Han har också skrivit och producerat den globala superhitten Stay med Zedd och Alessia Cara som bl a tillbringade sex veckor som etta på den amerikanska radiolistan.

Just nu är han även aktuell med Ava Max’s kommande singel Who’s Laughing Now.

– Det känns otroligt kul att välkomna Linus till Sony/ATV. Han har varit en vän till familjen länge nu och vi är väldigt glada över att officiellt börja arbeta tillsammans. Linus är en fantastiskt begåvad producent och låtskrivare och det ska bli mycket kul att nu få vara med på resan, säger Johnny Tennander, vd Sony/ATV Scandinavia och Amanda Hill, SVP A&R Sony/ATV US.

– Mina vänner på Sony/ATV har varit som familj ända sen jag började i den här branschen för 10 år sedan. Det känns väldigt naturligt att till slut bli en del av gänget på riktigt. Jag ser mycket fram mot vårt samarbete! säger Linus Wiklund.

På bilden syns från vänster Johnny Tennander, Sony/ATV, Linus Wiklund, Jakob Emtestam (manager) och Lasse Ewald, Sony/ATV.

 

Christel Valsinger