9 juni 2020

4 snabba: Bjoern, podcastande nykomling

Nykomling mitt i pandemin, hur gör man? Musikindustrin har kollat med Bjoern. Svaren är bl a instagram och en podcast.

Linnéa Björn, artistnamn Bjoern, singeldebuterade med Why precis innan pandemin, följde upp med P3-listade Hold Me mitt i, och kommer om några veckor med en tredje singel, Rocket. Vi har kollat hur Bjoern, ny hos Dimberg Jernberg Management,  gjort för att hitta publik, svaret är inte minst en podcast.

Varför podcast?  

– Jag har alltid gillat att sätta ord på mina känslor och behöver få ur mig det jag tänker på för att släppa taget om tankarna. Jag har under några år delat med mig av mina tankar på instagram, så att ta steget till att göra min podcast #HEARMETHINK till en förlängning av mina sociala kanaler och musiken kändes väldigt naturlig. En plats att samla mina tankar på.

Har du noterat andra akter som agerat kreativt i det läge vi är?

– Jag tycker att de flesta just nu agerar mer kreativt än någonsin och försöker att nå ut på sätt som de tidigare inte har gjort. T.ex. genom livestreamade konserter på olika sociala kanaler, många har skaffat TikTok-konton och visar humoristiska sidor av sig själva. Det är intressant att se vad andra artister gör med sin kreativa överskottsenergi. Mycket gott kommer nog att komma ur denna epidemi även fast det känns tufft för många just nu.

Vem är Bjoern?  

– Jag, BJOERN, är en ny artist som precis släppt mina två första singlar. Den första Why i slutet på januari och den andra Hold Me i slutet av mars. Nu väntar min tredje singel på sin Rocket på sin release den 25 juni.

– Jag är en sökande själ med en enorm kärlek och fascination till andra människor och hur vårt skapande säger mer om oss än våra ord. Jag inspireras till mitt artisteri och låtskrivande av både mina egna upplevelser och andras historier. Hur det vi varit med om leder oss till olika intressen och uttryck. Vi bär alla på de mest fantastiska berättelser och erfarenheter. Varje människa jag möter väcker något nytt i mig och lär mig mer om mig själv. Därför har jag alltid älskat att lära känna nya människor som kan lära mig nya saker. Min nyfikenhet har alltid varit det som burit mig och fört mig framåt men den har även fört mig in på snåriga stigar. Det som fick mig att slutligen hitta rätt var då jag insåg att musiken är mitt sätt att samla ihop alla mina intryck och känslor till något som går att tyda. Något som leder mig ut från de där snåren och ger mig en överblick. Jag har nämligen en tendens att tappa bort mig i mina känslor och de kan ibland förvirra och överväldiga mig. Att göra musik, måla eller att på något annat sätt skapa något gör att jag kan se känslan utifrån och förstå den bättre. Lite som en karta för mitt inre.

Vad väntar när det är mer normalt igen?     

– Jag längtar efter att ha möjligheten att resa tillbaka till Los Angeles där jag har som en andra familj av vänner som alla är fantastiska låtskrivare, producenter och artister. Förhoppningsvis så väntar också många livespelningar framöver när det blir möjligt. Jag längtar så mycket efter att få stå på scenen och sjunga till en publik. Det händer verkligen något speciellt och magiskt när musik spelas live. Den gör något med oss människor i grupp och skapar en samhörighet och trygghet. Energin som uppstår på konserter är helt klart oslagbar!

Lars Nylin

Foto Martin Wiklund