24 april 2020

4 x dubbelt för The Weeknd

The Weeknd dominerar listorna för fjärde veckan i rad. Blinding Lights är etta på singellistan och After Hours [Republic/Universal] på albumlistan. Yasin utmanar underifrån, Laleh är veckans bästa nykomling.

Victor Leksell  är fortsatt nummer 2 på singellistan med Svag [Columbia/Sony]. Miss Li återhämtar sig ett steg uppåt till 3 med Komplicerad [Pistol Packin/Sony].

På plats 4 finns nu Drake, ned från 3, med Toosie Slide [Republic/Universal]. Saint Jhn tycks inte ta det sista steget utan faller nu en plats med Roses [B1/Sony] från 6 till 5.

Uppåt klättrar däremot Yasin. Förra veckans starkaste nykomling Workin [Madeniggamuisc/Amuse] går från 9 till 5.

Jireel, Victor Leksell och Reyn i Gav allt [Nivy/Universal] faller ytterligare plats till till 10. Även Darin  med En säng av rosor [Dex/Sony] tappar, från 7 till 8. Molly Sandén, Victor Leksell och Joakim Berg med sin nya version av Kents Sverige [RCA/Sony] faller från 11 till 17.

En intressant ”återkomst” gör Miss Li, som går från 16 till 11 med Lev nu dö sen [Pistol Packin/Sony] som dessutom i skrivande stund klättrar till 10 på Spotify, där den är uppe i 28 miljoner streams. Låten gick in på listan 27 oktober 2019 och är nu uppe i 27 veckor.

Faktum är dock att det finns en ännu äldre låt på topp 20. Tones And I med Dance Monkey är uppe i 45 veckor och klättra även den, från 15 till 13.

Veckans bästa nykomling är Laleh som går in som 14 med Det kommer bli bra [Lost Army], hennes bästa placering sedan 2016.

Surf Mesa toppar Heatseeker med ILY (I Love You Baby)[Surf Mesa/Universal], upp från 13.

Den fysiska listan toppas av Takidas The Demo Days [Versity/Border] medan vinyllistan har som ny etta Katatonia med City Burials [Peaceville/Sound Pollution].

Alla övriga listfakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin