16 mars 2020

Linnéuniversitetet vill hitta studenter med hjälp av musik

När Linnéuniversitetet i Växjö och Kalmar nu startar en rekryteringssatsning till höstens utbildningar är det med hjälp av en nyskriven poplåt. Låten ”Dear Class of 2020” är producerad av Hampus Lindvall och innehåller hälsningar till blivande studenter, inlästa av Ebba Witt-Brattström.

Låten riktar sig till de som slutar gymnasiet till sommaren och som nu ska skicka in sina ansökningar till högskolan. Tanken är att inge lite framtidstro och förhoppningen är att nå gymnasieelever som annars kanske inte ser fortsatt utbildning som en möjlighet.

Hampus Lindvall, som producerat, har tidigare arbetat med bl a Zara Larsson, Icona Pop och Benjamin Ingrosso. Låten innehåller tips inför student- och vuxenlivet från bland annat Carolina Klüft, Lars-Johan Jarnheimer (ordföranden Telia), Anna Brolin (TV4),  Irena Pozar (chefredaktör Vecko-Revyn) och Per Bauhn (Professor i praktisk filosofi). Hälsningarna läses över musiken av Ebba Witt-Brattström, vald av Linnéuniversitetet för sina akademiska meriter och för att hon tar ett stort samhällsansvar.

– Det här är ett nytt sätt för ett universitet att kommunicera på. Genom att möta en ung målgrupp med musikens hjälp hoppas vi kunna bidra till att kloka tankar kan leta sig in i ungdomarnas vardag. Fler måste se att utbildning är en nyckel för en hållbar framtidsutveckling, både för individen och för samhället i stort. Så vi hoppas att vi ska nå både djupare och bredare med låten än vad vi gör med vanliga annonser, säger Maja Rudhe, ansvarig för studentrekrytering för Linnéuniversitetet.

Låten och mer information finns här.

Christel Valsinger