2 mars 2020

Lady Gaga pratar Max Martin

I förra veckan släpptes Lady Gagas nya singel Stupid Love. I en första intervju berättar hon hur det gick till när hon samarbetade med Max Martin.

I april kommer albumet som ska följa upp Lady Gagas mäktiga framgång med 2018 års soundtrack A Star Is Born. 

I en intervju med  Zane Lowe för Apple Music berättar Lady Gaga att Chromatica, med datum 10/4, blir ett dansorienterat album. Det har ännu bara läckt ut att det handlar om 16 låtar och att låtskrivaren och producenten Bloodpop (Michael Tucker) är exekutiv producent.

Vad som däremot är klart är att Max Martin finns med bland de ansvariga för första singeln Stupid Love.

I intervjun säger Lady Gaga bland annat:

”I decided to stop being an asshole’ and work with Max”. Hon fortsätter: ”Jag har aldrig jobbat med honom, jag har alltid typ sagt: ”Jag gör min egen musik, jag producerar själv, jag behöver inte jobba med Max, right?”

Sedan säger hon:

”Han är en fantastisk producent. Förenklat kan man säga att jag sjöng över ett spår som Bloodpop gjort, vi skickade över det jag sjungit till Max, han plockade ut några bitar, skickade tillbaka det – sedan skrev jag texten, och vi spelade in.”

Lady Gaga har jobbat med svenskkopplingar förr. 2008 var exempelvis hennes genombrott Poker Face ett samarbete med RedOne, Nadir Khayat.

Lars Nylin