2 mars 2020

Hellström-musikal på GöteborgsOperan

GöteborgsOperan kommer 2021 att fira Göteborgs 400-årsjubileum med en nyskriven musikal som bygger på Håkan Hellströms låtskatt och utspelar sig i Göteborg.

Författaren Mirja Unge och regissören Victoria Brattström har arbetat fram berättelsen tillsammans med musikern och arrangören Simon Ljungman. Musikalen Kärlek skonar ingen har premiär hösten 2021. Stenastiftelsen har donerat nio miljoner kronor för att musikalen ska bli verklighet.

”Vi är mycket stolta över att kunna bidra till den här musikalen, som är en helt unik satsning av GöteborgsOperan. Baserad på Håkan Hellströms musik blir detta något alldeles speciellt och det känns extra roligt att vi kan medverka till att vårt operahus med den här musikalen nu kommer att nå många människor långt utanför de vanliga operabesökarna”, säger Madeleine Olsson Eriksson, ordförande Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur i ett pressmeddelande.

Lars Nylin

Foto Sören Håkanlind