17 februari 2020

Mariette och Mohombi tredje deltävlingens finalister

Mariette och Mohombi knep varsin finalplats undr Melodifestivalens tredje deltävling i Luleå. Mariette blev med det den första tävlingsdeltagaren som tagit sig direkt till final fyra gånger på fyra försök.

Mariettes låt Shout it Out är skriven av henne själv tillsammans med Thomas G:son, Alex Shield och Cassandra Ströberg. Det blir Thomas G:sons andra bidrag i årets final så här långt, tillsammans med Anna Bergendahls Kingdom Come.

Mohombi har skrivit låten Winners tillsammans med Jimmy Jansson och Palle Hammarlund. Även Jimmy Jansson har nu två låtar i finalen. I första omgången var han en av låtskrivarna bakom Take a Chance med Robin Bengtsson, som gick direkt till final.

Till Andra Chansen från tävlingsomgången i Luleå gick Anis Don Demina med Vem e som oss (Anderz Wrethov, Anis Don Demina, Johanna Elkesdotter Wrethov, Robin Svensk) och Piga och dräng med Drängarna (Anders Wigelius, Jimmy Jansson, Robert Norberg).

Christel Valsinger