16 februari 2020

Sverigetopplistan: Jättarnas återkomst

Victor Leksell är etta för fjärde veckan på Sverigetopplistan med Svag [Columbia/Sony], men två tidigare listjättar är på väg tillbaka med starka steg. På albumlistan är Hov1 i topp för fjärde veckan med Montague [Universal/Universal].

The Weeknd är fortsatt den som utmanar Victor Leksell mest. Blinding Lights [Republic/Universal] är nummer 2 efter 11 veckor.

Under detta sker en intressant återkomst. Miss Li går från 4 till 3 med forma ettan Lev nu, dö sen [Pistol Packin/Sony] och Tones And I från 6 till 4 med Dance Monkey [Elektra/Warner]. Det är låtar som legat 17 respektive 35 veckor på listan. Ska dom utmana om en förstaplats igen?

En färskare utmanare är Roddy Rich som går från 9 till 5 med The Box [Atlantic/Sony]. En lite långvarigare är Myra Granberg som nu är 6 med Tills mitt hjärta går under [Myra/Sony].

Bästa nykomling är Justin Bieber med Intentions [Def Jam/Universal] som 9.

Veckans klättrare är Albatraoz som går från 68 till 12 med E(Ventex] [House of Albatroez]. Precis, det handlar om samma Albatraoz från Borås som 2013 nådde platina med en självbetitlad singel.

En intressant nyhet är också Darin som går in som 21 med En säng av rosor [Dex Music/Sony].

Veckans Heatseeker är Anne-Marie med Birthday [Asylum/Warner].

På albumfronten är veckans namn Bo Kaspers Orkester. Turné och nyss Grammisaktuella BKO toppar vinyllistan och den fysiska listan med 23:55 [Sony/Sony].

Alla fakta finns på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin