16 februari 2020

Ansök till Ted Gärdestadstipendiet

Nu öppnar ansökan till Ted Gärdestadstipendiet 2020. Ansökan är öppen till och med den 15 mars och därefter utser stipendienämnden slutlig stipendiat.

Stipendiet delas ut den 18 maj 2020 på Nalen i Stockholm, där stipendiaten även ges möjlighet att framföra några av sina låtar.

Stiftelsen Ted Gärdestad Minnesfond delar varje år ut ett stipendium i syfte att uppmärksamma, uppmuntra och stödja unga icke etablerade sångare och låtskrivare inom vis- och populärmusik. Stipendiet ska hjälpa stipendiaten att förkovra sig och utveckla den musikaliska originaliteten inom nämnda genre.

– Vi är mycket glada att förvalta detta fina stipendium. Det är helt i linje med våra värderingar och det ligger oss varmt om hjärtat att främja bredden inom ny svensk musik, säger Ulrika Wendt, SAMI:s jurist och representant i stipendienämnden.

– Det känns väldigt fint att hedra Teds minne genom detta stipendium och att på så sätt stödja ny svensk musik. Nu när också Kenneth Gärdestad har gått bort blir detta en möjlighet att hedra även honom, säger Janne Schaffer, en initiativtagarna.

Mer info på www.sami.se/Ted

Lars Nylin