17 december 2019

by:Larm 2020 tar form

Pitchforks chefredaktör Puja Patel och svenska musikjournalisten och författaren Annah Björk är två av gästerna under nästa års by:Larm. Bland festivalbokningarna hittar vi från Sverige bland annat Imenella och Mapei.

Den 27-29 februari är det dags för by:Larm i Oslo och schemat över artister och konferenspunkter fylls just nu på för fullt.

Bland konferenspunkterna hittar vi bl a en Q&A med Puja Patel, som varit chefredaktör för Pitchfork sedan hösten 2018. Svenska musikjournalisten och författaren Annah Björk kommer och berättar om sin bok Ni måste flytta på er,  som handlar om hur kvinnliga artister och låtskrivare under årtionden mötts av sexuella trakasserier, förminskande behandling och rena blåsningar.

Brittiska musikbranschjournalisten Eamonn Forde har skrivit boken The Final Days Of EMI: Selling the Pig och kommer att berätta om vad som egentligen hände med ett av de största skivbolagen i världen.

Det digra festivalprogrammet växer också fram och från Sverige har bla Mapei, Imenella, Augustine, Hannes och Vita Bergen bokats.

Alla bokningar och konferenspunkter finns här.

Christel Valsinger