9 december 2019

Grammis: presskonferens och TV-fakta

På torsdag avslöjas nomineringarna till Grammis 2020. Nu är det också klart hur Grammis TV-sänds i februari.

Grammis bjuder in till presskonferens nu på torsdag 12 december i Volvo Studio i Stockholm för att offentliggöra de nominerade i prisets 19 kategorier. Presskonferensen leds av Magnus Broni.

Dom kategorier som tillkännages vid presskonferensen är följande: Årets album, Årets alternativa pop, Årets artist, Årets dansband, Årets elektro/dans, Årets folkmusik, Årets hiphop, Årets hårdrock/metal, Årets jazz, Årets klassiska, Årets kompositör, Årets låt, Årets musikvideo, Årets nykomling, Årets pop, Årets producent, Årets rock, Årets textförfattare samt Årets visa/singer-songwriter.

Det är nu också klart att Grammis fortsätter samarbetet med Tv4. Galan sänds direkt i Tv12 och TV 4 Play den 6/2 mellan 19.30 och 22.00. Dagen efter finns galan tillgänglig i sin helhet i TV4 Play och på C More.

Galan hålls även i år på Annexet vid Globen i Stockholm och leds av värdparet Amie Bramme Sey och Rennie Mirro.

Lars Nylin