9 december 2019

Anders Niska och Klas Wahl nominerade till HARPA

Kompositörerna Anders Niska och Klas Wahl har utsetts till Sveriges bidrag till det nordiska filmmusikpriset HARPA, för sin musik i dokumentären Balloons over Babylon av Folke Rydén. Priset delas ut under Nordic Film Music Days på Nordiska Ambassaderna i Berlin 23-24 februari 2020.

I ett pressutskick skriver regissören Foklke Rydén om musiken:

​​”Anders and Klas are great to work with because they are not only professional composers but also two very empathetic and compassionate individuals. Their feelings for the story and the main character hugely enhanced the score. The music in the film plays a vital part of making Balloons over Babylon such an extraordinary feel-good documentary.”

HARPA Award delades för första gången ut 2010 i samband med Göteborgs filmfestival och Skap som var drivande i att skapa detta nordiska filmmusikpris har sedan dess utsett Sveriges bidrag, tillsammans med Föreningen Svenska Tonsättare. Förutom prisceremonin, som delas ut under Nordic Film Music Days i Berlin, arrangeras seminarier, paneler, filmvisning av de nominerade bidragen och nätverksmöjligheter.

Nominerade kompositörer till HARPA Award 2020:

Anders Niska & Klas Wahl (Sverige) för Balloons over Babylon
Kåre Bjerkø (Danmark) för The Truth Will Out
Panu Aaltio (Finland) för Nature Symphony – Luontosinfonia
Gyda Valtysdottir (Island) för Mihkel
Gaute Storaas (Norge) för Bröllup, Begravning och dop

Lars Nylin