3 december 2019

Amie Bramme Sey och Rennie Mirro leder Grammis 2020

Artisten Rennie Mirro leder Grammis för andra året i rad, när det är dags för gala 6 februari. Vid sin sida får han den hyllade programledaren Amie Bramme Sey. Grammis fortsätter i år sitt samarbete med TV4 som sänder galan i TV12 och TV4 Play.

Amie Bramme Sey är programledare och skribent med lång erfarenhet från både Aftonbladet och SVT. Tillsammans med Fanna Ndow Norrby driver hon den uppmärksammade podcasten RASERIET. Amie har även synts som deltagare i På spåret och som programledare för Svenska hjältar 2018.

– Grammis är så mycket mer än en musiktävling, den är en kärleksförklaring till svensk musik. Jag ser det som en otrolig ära att leda Grammis 2020 tillsammans med Rennie och vara en del av denna magiska kväll som hyllar landets musikkreatörer, säger Amie Bramme Sey.

Rennie Mirro är en av Sveriges främsta musikalartister, känd för sina prisade rollprestationer i musikaler som Grease  och Singin’ in the Rain. Just nu är Rennie aktuell i långfilmen Jag kommer hem igen till jul.

Nominerade till Grammis 2020 presenteras vid en presskonferens den 12 december. Galan äger rum den 6 februari på Annexet i Stockholm och sänds i TV12 och TV4 Play klockan 19:30–22 och finns dagen efter tillgänglig i sin helhet på TV4 Play och C More.

Christel Valsinger