18 november 2019

Miss Li i topp

Sverigetopplistan: Miss Li nådde hela vägen i topp med Lev nu dö sen (Pistol Packin/Sony]. På albumlistan är Dree Low kvar som etta med Flawless [Topp Class Music]

Miss Li har ständigt klättrat på Sverigetopplistan med sin Petter-tolkning från TV4:s Så mycket bättre, senast plats 2,  och även Spotify-placeringar har indikerat att Lev nu dö sen [Pistol Packin/Sony] skulle nå hela vägen. Detta är Miss Lis första etta på egen hand, hon toppade dock redan 2007 ihop med Lars Winnerbäck i Om du lämnade mig nu. 

Tones And I tappar bara till 2 med Dance Monkey [Eeltra/Warner]. En stark nykomling är den i år ständigt närvarande Einar, han går in som 3 med Drop 2 Hard [Einar/Ditto].

En annan stark nykomling och sentida listdominant är Molly Sandén. Hon går in som 7 med Alla våra smeknamn [Milkshake/Sony] medan Rosa himmel efter 32 veckor åter klättrar uppåt, nu på plats 27, den låg som bäst på plats 3. Föga överraskande klättrar albumet Det bästa kanske inte hänt än [Milkshake/Sony] till plats 2 på albumlistan.

Men åter till singellistan: Arizona Zervas klättrar från 37 till 11 med Roxanne [Arizona Zervas]. Amerikanen Zervas, med ett 30-tal egna släpp bakom sig, har nu skrivit kontrakt med Columbia Records.

Ny på plats 15 är Ant Wan med Ya Rab [Ant Wan].

Veckans heatseeker är en återvändare: Albin Lee Meldau med The Weight Is Gone [Mayfly/Sony].

Att notera på albumlistorna är att det fysiska släppet av Nick Caves Ghosteen [Ghosteen/Border] gjorde att det kritikerhyllade albumet återvänt till 7 på stora lista, och toppar vinyl respektive fysiska listan.

Veckans skräll: Lady Gaga petas till sist från samlingsskivetronen med A Star Is Born. Ny etta där är Vaggvisor för barn [Sov gott], en spellista med instrumentala vaggsånger som ursprunglige släpptes 2016.

Lars Nylin

 

Dree Low är kvar som 3 med Pippi [Top Class Music]. I. Cuz, Greekazo och Yelgonzalez tappar men är 4 med Försent [Hot Spot/Amuse]. Bästa nyheter är Dua Lipa med Don’t Start Now [Warner Records/Warner] som 12 och Thrife med Pineapple Kush [SSTV] som 15.

En intressent klättring gör NEA från 21 till 14 med Some Say [Milkshake/Sony].

En notering är också att Lewis Capaldi efter 44 veckor når plats 6.

Etta på Heatseeker  är Vigiland med Already Let You Go [Universal/Universal].

På albumlistorna gör Bob Dylan störst avtryck, med ännu en del i hans mäktiga boxserie. Travellin Thru 1967-69 går in som 7 på stora listan men toppar vinyl och fysiskt.

Etta på samlingslistan är, ingen överraskning, A Star Is Born med Lady Gaga [Interscope/Universal].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin