2 oktober 2019

Ny podd fångar låtens tillkomst

P3:s nya musikpodd P3 Låten bryter artister ner sina låtar och berättar om deras beståndsdelar och hur de kom till. 

I premiäravsnittet är det Fricky och hans producent Academics som plockar isär genombrottshiten Hon få mig, som bland annat hämtat inspiration Kevin Lyttles Turn Me On, äventyrliga tv-spel och den stora kärleken.

I dagarna släpptes också det andra avsnittet, där Little Jinder (bilden) berättar om Super 8. Vi får höra om såväl textradernas ursprung som syntar och basar och varför hon hatar det moderna, hårdkomprimerade soundet som finns i många hits.

Ett nytt avsnitt släpps varannan tisdag och fokus kommer att vara låtar från artister som varit viktiga för P3 och för Sverige de senaste åren. Någon av skaparna bakom låten ska också ha en svensk koppling.

Christel Valsinger