26 juli 2019

Icona Pop i avtal med Ultra Music

Icona Pop firar tio år som popduo i år. Nu har de skrivit avtal med den amerikanska labeln Ultra Music. Första singel ut på bolaget är nysläppta Next Mistake.

Duon är intervjuad i Billboard, som uppmärksammar jubileet och det nya samarbetet. Patrick Moxey, grundare och vd för Ultra Records säger i artikeln att han är mycket nöjd med att få samarbeta med Icona Pop och Record Company TEN.

– Både Ultra och TEN sätter musiken först, och det är spännande för två oberoende bolag att tillsammans arbeta med Icona Pops extraordinär talang.

Nya singeln Next Mistake är gjord tillsammns med producenten Hudson Mohawk och bjuder på 90-talsdoftande klubb-stämning. Det tog nästan sex månader att få låten dit där den är idag, säger duon till Billboard.

– Vi äskar 90-talet! Det var då vi växte upp och det är en stor del av Icona Pop, så låten är som en hyllning till 90-talet.

– Låten handlar om hur vi ibland dras till det vi vet inte är bra för oss, eller hur vi ibland vill gå i en annan riktning än vad folk säger till oss. Men vi kan lika gärna omfamna vårta misstag ibland! Det kan leda till något roligt!

Christel Valsinger